Εκτύπωση
PDF

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

20/01/2017

Συνάδελφοι σας παραθέτουμε προς ενημέρωση την Σύμβαση  που υπεγράφη για την παροχή Υγειονομικού Υλικού και Ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

 Επισημαίνουμε ότι, όπως αναφέρεται στη σελ. 2 της σύμβασης,  όποιο φαρμακείο δεν επιθυμεί να διαθέτει τα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω σύμβαση, οφείλει να το γνωστοποιήσει εγγράφως στο σύλλογο του.

Ακολουθεί το σχετικό εδάφιο.

 

«…..Οι φαρμακοποιοί που δεν επιθυμούν να διαθέτουν τα «Προϊόντα» στους Δικαιούχους υποχρεούται να το δηλώσουν αυτό εγγράφως προς τον Σύλλογο στον οποίο ανήκουν, εντός ενός (1) μηνός από την έναρξη ισχύος της παρούσας σύμβασης ή από την έναρξη λειτουργίας του φαρμακείου. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος υποχρεούται να διαβιβάσει άμεσα την δήλωση αυτή προς τον ΕΟΠΥΥ».

Όσον αφορά τα αναλώσιμα κλπ είδη που αναφέρονται στην υπογραφείσα σύμβαση, τα παραπεμπτικά και οι γνωματεύσεις θα κατατεθούν  εντός του πρώτου 20ημέρου του Φεβρουαρίου.χωρίς να απαιτείται αλλαγή των γνωστών κουπονιών με τα νεότερα barcode, σε μία κατάσταση όλα, εκδίδοντας για όλα ένα τιμολόγιο.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ στις 20 Ιανουαρίου θα ανοίξει το νέο σύστημα e-dapy, οπότε:

α.  για τα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου εκτελεσθέντα χειρόγραφα παραπεμπτικά και γνωματεύσεις θα απαιτηθεί απλά να καταχωρηθούν ηλεκτρονικά στο νέο σύστημα και

β.  από τις 20 Ιανουαρίου όλες οι συνταγές θα εκτελούνται πλέον ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται η χρήση των νέων αριθμών barcode.

Δεν απαιτείται επίσης εγγραφή στο νέο e-dapy όσων φαρμακείων ήταν εγγεγραμμένα στο παλαιό αντίστοιχο σύστημα, παρά μόνο για όσα φαρμακεία έλαβαν άδεια λειτουργίας από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά.

Για τον μήνα Ιανουάριο θα ισχύσουν οι ίδιες τιμές αποζημίωσης και οι ίδιες προϋποθέσεις συνταγογράφησης που ίσχυαν έως τώρα. Όταν θα εκδοθεί ο νέος ΕΚΠΥ θα οριστούν νέες τιμές αποζημίωσης, που θα αναφέρονται στο σύστημα κατά την εκτέλεση των συνταγών.

Θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ τις προσεχείς ημέρες και που θα αφορούν αποκλειστικά τον Ιανουάριο.

Δείτε την σύμβαση ΕΔΩ

 

 

Επικοινωνiα

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνηστε μαζι μας:

τ. 22410 38151
f. 22410 38153
e. fsd@otenet.gr

Φορμα Επικοινωνιας

 

Φωτογραφίες

spotlight spotlight spotlight
spotlight spotlight spotlight
spotlight spotlight spotlight

Newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας, παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία

Name:
Email: