Εκτύπωση
PDF

Νέα πλατφόρμα ΙΔΕΕΑΦ-Ανανέωση λογαριασμού

 

08/02/2017

Η νέα πλατφόρμα του ΙΔΕΕΑΦ είναι έτοιμη. Προκειμένου να αποκτήσετε την Ταυτότητα ΙΔΕΕΑΦ που είναι απαραίτητη για τη μοριοδότησή σας, πρέπει να ολοκληρώστε τη διαδικασία επικαιροποίησης της εγγραφής σας.

Τα webinars που παρακολουθήσατε το 2016 είναι ήδη περασμένα στη βαθμολογία σας ενω θα χρειαστεί να  ενημερώσετε για τα συνέδρια που παρακολουθήσατε (μέσω της διαδικασίας εγγραφής, στο κάτω μέρος της φόρμας) προκειμένου να επιβεβαιωθούν

Τα παλιά μέλη του ΙΔΕΕΑΦ που είχαν παρακολουθήσει online σεμινάρια, μπορούν να ανανεώσουν την εγγραφή τους.

Για να γίνει αυτό, όλοι όσοι ήταν ήδη εγγεγραμένοι, θα λάβουν στο email τους σύνδεσμο που θα τους καθοδηγήσει στη διαδικασία της επανεγγραφής τους.

Η διαδικασία αυτή γίνεται αυτόματα, αν είχατε εγγραφεί και δεν λάβατε email επανεγγραφής, ελέγξτε στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Αν δε βρεθεί ούτε εκεί, επικοινωνήστε στο 

Ι.Δ.Ε.Ε.Α.Φ. | Πειραιώς 134 & Αγαθημέρου Τηλ.: 210 3450753 | Fax: 210 3459324 Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

για να ελεχθεί αν υπάρχει το email στις εγγραφές

Εκτύπωση
PDF

Διευκρινίσεις σχετικά με τις υποβολές λογαριασμών συνταγών

06/02/2017

Θέμα: «Διευκρινίσεις σχετικά με τις υποβολές λογαριασμών συνταγών φαρμάκων ιδιωτικών φαρμακείων και την εκτέλεση συνταγών Ευρωπαίων ασφαλισμένων»

Σχετικό: το υπ΄ αριθμ. ΔΒ4Β/Π60/2/οικ.2244, 18/1/2017 έγγραφο της Δ/νσης Φαρμάκου.

 Σε συνέχεια του ανωτέρω εγγράφου διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

- ΔΕΝ αλλάζουν διαδικασίες για τις οποίες ΔΕΝ γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο έγγραφο (υποβολή αίτησης, φωτοαντίγραφα για ΠΕ.ΔΙ., αποστολή Φορολογικής και Ασφαλιστικής Ενημερότητας προς ΠΕ.ΔΙ.).

- Σχετικά με την αρίθμηση των χειρόγραφων συνταγών, για τον τρέχοντα μήνα μπορούν να κατατεθούν όπως έχουν ήδη αριθμηθεί, από την επόμενη υποβολή οι χειρόγραφες συνταγές θα πρέπει να τοποθετούνται κανονικά στη σειρά τους και να τίθεται χειρόγραφα επί της συνταγής ο αριθμός που προκύπτει από το σύστημα του φαρμακείου την ημέρα της εκτέλεσης τους.

- Να υπενθυμίσουμε ότι οι συνταγές αναλωσίμων Σ.Δ. ΔΕΝ αποστέλλονται πλέον στην ΚΜΕΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ

Επ. Καθηγητής ΠανεπιστημίουΠειραιώς

Εκτύπωση
PDF

Ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ και ΤΣΑΥ

06/02/2017

Όσοι μπαίνετε στο σάιτ του ΕΦΚΑ

 efka.gov.gr

θα βλέπετε κενά στα ειδοποιητήρια πληρωμών. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί δεν έχετε κάτι να πληρώσετε αλλά γιατί τα δικά μας ειδοποιητήρια (ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ) θα αναρτηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Επίσης, παράταση πήρε η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΑΥ που έληγαν στις 31.12.2016 και αφορά όλες εκείνες τις περιπτώσεις συναδέλφων που για οποιοδήποτε λόγο ο ΕΟΠΥΥ δεν παρακρατεί τις εισφορές (πχ. λόγω παρακρατήσεων και κατασχέσεων υπέρ τρίτων).
Διαβάστε τις αντίστοιχες ανακοινώσεις:

- Ειδοποιήτηρια πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ

Η πρώτη ομάδα ειδοποιητηρίων πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών των Ελ. Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων, εχει αναρτηθεί στο ιστότοπο του Οργανισμού και ειναι διαθέσιμη στους ασφαλισμένους.
Αφορούν ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΤΑΝΤΠ με μοναδική ασφάλιση.
Σύντομα θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια του ΕΤΑΑ και οι περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης.

Διεύθυνση Εισφορών Μη Μισθωτών

- Παράταση καταβολής εισφορών

Μέχρι 31.3.2017 και χωρίς προσαυξήσεις, παρατείνεται η καταβολή των εισφορών των φαρμακοποιών (ΤΣΑΥ -β΄ εξάμηνο 2016) που έληγαν στις 31.12.2016. Η παράταση αφορά όλες εκείνες τις περιπτώσεις συναδέλφων που για οποιοδήποτε λόγο ο ΕΟΠΥΥ δεν παρακρατεί τις ασφαλιστικές εισφορές (πχ λόγω παρακρατήσεων και κατασχέσεων υπέρ τρίτων).


Εκτύπωση
PDF

ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΦΣΔ

ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Από την υποβολή των λογαριασμών Ιανουαρίου του 2017, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου του 2017, και όσον αφορά τα μηνιαία στοιχεία που υποβάλλει το κάθε ιδιωτικό φαρμακείο στον ΕΟΠΥΥ ισχύουν τα παρακάτω:

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στις 2-1-2017 οι γνωματεύσεις χορήγησης αναλωσίμων ΣΔ θα υποβάλλονται μαζί με τα υπόλοιπα αναλώσιμα υλικά σε εντελώς ξεχωριστό λογαριασμό από τις συνταγές φαρμάκων. Για τη διαδικασία υποβολής των αναλώσιμων υλικών θα ενημερωθείτε με νεότερο έγγραφο. Μέχρι τότε δεν θα κατατεθεί καμία συνταγή στο διανεμητικό του ΦΣΔ, για αυτό το μήνα. Η παραλαβή των αναλωσίμων θα γίνει σε άλλη ημερομηνία, για την οποία θα ενημερωθείτε με νεότερο έγγραφο.

ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τους λογαριασμούς συνταγών φαρμάκων Ιανουαρίου του 2017, που θα υποβληθούν στις αρχές Φεβρουαρίου του 2017:

a. Καταργείται το «Τιμολόγιο Ανασφάλιστων – Πρόνοιας».

b. Προστίθεται νέο «Τιμολόγιο Ευρωπαίων Ασφαλισμένων».

Σύμφωνα με τα παραπάνω, τα ιδιωτικά φαρμακεία οφείλουν (από την υποβολή του Ιανουαρίου του 2017) να υποβάλλουν τα εξής:

1. Το Συνοδευτικό Σημείωμα Υποβολής (ΣΣΥ), όπως αυτό εκδίδεται από το site «www.eopyykmes.gr» σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώνει ο υπεύθυνος του φαρμακείου.

2. Συγκεντρωτική Κατάσταση Πληρωμής (ΣΚΠ), που να περιλαμβάνει τα ζητούμενα στοιχεία για όλες τις εκτελέσεις συνταγών φαρμάκων που πραγματοποίησε το φαρμακείο κατά τη διάρκεια του μήνα στον οποίο αναφέρεται η υποβολή, ανεξάρτητα του αν εκτελέστηκαν σε ασφαλισμένους, δικαιούχους του ν.4368/2016 ή ευρωπαίους ασφαλισμένους και να είναι σύμφωνη τα υποδείγματα που ακολουθούν (απαιτείται).

Επισημαίνεται ότι κάθε μηχανογραφημένη ΣΚΠ πρέπει να φέρει τυπωμένο ένα 18-ψήφιο Code 128 barcode, (στο κέντρο της κεφαλίδας της σελίδας όπως φαίνεται στο υπόδειγμα) με την παρακάτω γραμμογράφηση:

a. Το πρώτο ψηφίο πρέπει να έχει την τιμή 1.

b. Τα επόμενα 10 ψηφία πρέπει να είναι ο Αριθμός Σύμβασης του φαρμακείου (συμπληρωμένος με ένα αρχικό μηδενικό αν είναι 9-ψήφιος), και

c. Τα 6 επόμενα ψηφία πρέπει να είναι το έτος και ο μήνας αναφοράς της υποβολής, στη μορφή «YYYYMM».

d. Το τελευταίο ψηφίο αποτελεί το Check Digit του barcode που πρέπει να υπολογίζεται με τον αλγόριθμο mod(10). ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ.

Για χειρόγραφη σύνταξη της ΣΚΠ πρέπει να χρησιμοποιούνται απαραίτητα τα αντίστοιχα προ-τυπωμένα έγγραφα που παράγονται από το site «www.eopyykmes.gr» κατά τη διαδικασία έκδοσης ΣΣΥ ή και των τιμολογίων της υποβολής, στα οποία υπάρχει ήδη τυπωμένο το κατάλληλο barcode όπως και ο μήνας, το έτος και τα ταυτοποιητικά στοιχεία του φαρμακείου υποβολής.

3. Τα χρεωστικά τιμολόγια:

a. Τιμολόγιο Φαρμάκων Ασφαλισμένων & Δικαιούχων Ν. 4368/2016, με τελική αξία το άθροισμα των αιτούμενων ποσών από τις εκτελέσεις συνταγών φαρμάκων σε ασφαλισμένους & δικαιούχους του ν. 4368/2016 (αλλά όχι σε ευρωπαίους ασφαλισμένους).

b. Τιμολόγιο Φαρμάκων Ευρωπαίων Ασφαλισμένων, με τελική αξία το άθροισμα των αιτούμενων ποσών από τις εκτελέσεις συνταγών φαρμάκων σε ευρωπαίους ασφαλισμένους.

Σημειώνουμε ότι το αν προσθέσουμε τις τελικές αξίες των δύο παραπάνω τιμολογίων και το συνολικό ποσό που έχει ήδη εισπραχθεί από το φαρμακείο λόγω του 1€/συνταγή πρέπει να παίρνουμε το «Αιτούμενο Ποσό» της ΣΚΠ.

4.Τα πακέτα των συνταγών 

5. Ασφαλιστική Ενημερότητα 

6. Φορολογική Ενημερότητα 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΣΔ

ΕΞΩ από τους φακέλους των συνταγών θα πρέπει να υπάρχουν τα εξής πακέτα εγγράφων:

ΠΑΚΕΤΟ Α΄:

1.ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΣΥ (ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΜΕΣ)

2.ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (το οποίο θα περιλαμβάνει αθροιστικά τα φάρμακα των ασφαλισμένων + τα φάρμακα των ανασφάλιστων)

3.ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (το οποίο θα περιλαμβάνει τα φάρμακα των Ευρωπαίων πολιτών )

4.ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΚΠ (ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ) (η οποία θα συμπεριλαμβάνει τα φάρμακα των ασφαλισμένων + τα φάρμακα των ανασφαλίστων + τα φάρμακα των ευρωπαίων πολιτών)

ΠΑΚΕΤΟ Β΄:

1. ΑΙΤΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

2.ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΣΣΥ (ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΜΕΣ)

3.ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

4.ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

5.ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΣΚΠ (ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ)

6. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ 

7. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ 

ΠΑΚΕΤΑ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

1 Στην πλαστική προτυπωμένη σακούλα του ΕΟΠΥΥ βάζουμε τις ηλεκτρονικά εκτελεσμένες συνταγές φαρμάκων ασφαλισμένων και ανασφαλίστων (ΔΕΝ απαιτείται να είναι αριθμημένες) καθώς και τις παρακάτω φωτοτυπίες:

Α. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Β. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Γ. ΣΣΥ

Δ. ΣΚΠ

(ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΡΙΘΜΟΥΜΕ)

2. Σε ένα απλό φάκελο βιβλιοπωλείου βάζουμε τις χειρόγραφα εκτελεσμένες συνταγές φαρμάκων ασφαλισμένων και ανασφαλίστων. (Δηλαδή αυτές που εκτελέστηκαν μόνο με τη βοήθεια του τοπικού συστήματος του φαρμακείου (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να είναι αριθμημένες με αυτόνομη αρίθμηση). [ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ]

3. Σε ένα απλό φάκελο βιβλιοπωλείου βάζουμε τις εκτελέσεις συνταγών που αφορούν Ευρωπαίους Ασφαλισμένους. Επισημαίνεται ότι στις εκτελεσμένες συνταγές των Ευρωπαίων Ασφαλισμένων θα επισυνάπτεται φωτοτυπία του εντύπου δικαιώματος (πρώτη σελίδα βιβλιαρίου ή κάρτας) μέχρι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ανάκτηση των στοιχείων. [ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ]

ΤΑ ΦΑΚΕΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΦΑΚΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΥΠΩΜΕΝΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΗΘΕΝΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΛΟΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ.

Υπενθυμίζουμε τα εξής:

Κάθε εκτέλεση, μερική ή ολική, αριθμείται ξεχωριστά.

3. Σε περίπτωση πολλαπλών μερικών εκτελέσεων μια συνταγής, η έκδοση επισυνάπτεται στην 1η μερική εκτέλεση. Για τις υπόλοιπες μερικές εκτελέσεις δεν απαιτείται επισύναψη έκδοσης.

4. Για χειρόγραφη σύνταξη των ΣΚΠ μηνός, πρέπει να χρησιμοποιούνται οι εκτυπώσεις των προ-τυπωμένων εγγράφων που παράγονται από το site «www.eopyykmes.gr».

5. Η εκτέλεση των ηλεκτρονικών εκδόσεων συνταγών φαρμάκων πρέπει να γίνεται μέσω του συστήματος e-Prescription της ΗΔΙΚΑ ή του API

6. «Χειρόγραφη» εκτέλεση ηλεκτρονικών εκδόσεων συνταγών φαρμάκων επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση:

o Μη διαθεσιμότητας του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ή και

o Αποδεδειγμένη αδυναμία πρόσβασης του φαρμακείου στο διαδίκτυο ή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

7. Η εκτύπωση της χειρόγραφης εκτέλεσης μιας ηλεκτρονικής έκδοσης συνταγής φαρμάκων συνιστάται να γίνεται στην οπίσθια όψη της αντίστοιχης ηλεκτρονικής έκδοσης για λόγους οικονομίας χαρτιού.

8. Οι χειρόγραφες εκδόσεις συνταγών φαρμάκων εκτελούνται «χειρόγραφα», ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ με το χέρι, αλλά με την εκτύπωση από το σύστημα του φαρμακείου της σελίδας χειρόγραφης εκτέλεσης συνταγών φαρμάκων σύμφωνα με το υπόδειγμα που ακολουθεί.

9. Δεν χρειάζεται πλέον η επικόλληση των ταινιών γνησιότητας του 1ου φαρμάκου να γίνεται στην 1η σειρά θέσεων για ταινίες γνησιότητας, του 2ου φαρμάκου στη 2η σειρά κ.ο.κ. Επικολλείστε τις ταινίες γνησιότητας με όποια σειρά θέλετε αρκεί να είναι στις προβλεπόμενες για το σκοπό αυτό θέσεις. Στην εκτύπωση της εκτέλεσης υπάρχουν 12 θέσεις για επικόλληση ταινιών γνησιότητας. Συνεπώς, αν με μια εκτέλεση εκτελέστηκαν μέχρι 12 εμβαλάγια, μπορείτε να επικολλήσετε τις 12 ταινίες με όποια σειρά θέλετε, χωρίς να αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε σελίδα πρόσθετων ταινιών γνησιότητας.

Επικοινωνiα

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνηστε μαζι μας:

τ. 22410 38151
f. 22410 38153
e. fsd@otenet.gr

Φορμα Επικοινωνιας

 

Φωτογραφίες

spotlight spotlight spotlight
spotlight spotlight spotlight
spotlight spotlight spotlight

Newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας, παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία

Name:
Email: